Greseli frecvente pe care le facem cand ne protejam pielea de soare

Cum vara este pe sfarsite, speram ca v-ati acordat pana acum ceva timp de calitate pentru activitatile in aer liber. Cu ceva noroc, unii dintre noi au reusit si sa obtina bronzul la care visau, fara arsurile dureroase de la soare. Bineinteles, greseli se pot intampla, iar umerii si fata pot fi sarutate prea tare de soare. Cum inca mai beneficiem de vreme buna si soare, am decis sa va ajutam sa identificati care sunt cele mai frecvente greseli pe care majoritatea oamenilor le fac atunci cand se expun la soare.

1. Nefolosirea frecventa a SPF-ului
Mitul conform caruia cu cat este mai mare gradul de SPF, cu atat vei fi protejat mai bine, este complet fals. Nu este nevoie sa cumperi o crema de protectie solara foarte scumpa pentru a obtine protectia de care ai nevoie. Secretul este sa reaplici crema odata la 2 ore, mai ales dupa ce apa iti atinge pielea.

2. Subestimarea soarelui
Soarele este cel mai puternic intre orele 10 dimineata si 4 dupa amiaza. In aceasta perioada a zilei este foarte importanta aplicarea cremei de protective solara. Greseala cea mai frecventa pe care toti o fac este ca subestimeaza puterea soarelui intr-o zi innorata. Razele UV trec si printre nori, fiind chiar mai periculoase, lasand pielea neprotejata vulnerabila la arsuri.

3. Alegerea gresita a hainelor
Cu cat temperaturile sunt mai ridicate, cu atat grosimea hainelor pe care le purtam scade, insa cateva ore de acoperire necorespunzatoare pot fi critice in cazul provocarii arsurilor. Indicat este sa purtati palarii mari care sa confere o acoperire corespunzatoare fetei si gatului, mai ales daca aveti parul scurt. Mai multe haine vara va ofera de asemenea protectie impotriva radiatiilor solare.
Camasile de inot sunt o optiune excelenta pentru copiii mici.

4. Aplicarea de SPF doar la piscina
Nu doar vara ne confruntam cu razele UV daunatoare pielii, ci pe tot parcursul anului. Chiar daca in lunile mai friguroase soarele nu este foarte vizibil, razele acestuia patrund printre nori, reflectandu-se asupra zapezii si ghetii, crescand expunerea. Acest lucru este valabil in mod special in vacantele la ski. Astfel ca SPF-ul trebuie sa faca parte din rutina voastra pe tot parcursul anului.

5. Folosirea produselor expirate
Orice produs cosmetic are un termen de valabilitate marcat pe ambalaj. Unii oameni folosesc SPF-ul doar pe perioada vacantelor de vara, iar apoi il refolosesc anul urmator in acelasi scop. Nu este nimic mai gresit decat acest lucuru. Folosirea unui produs care a fost deschis de foarte mult timp, nu mai are acelasi efect si nu mai ofera o protective adecvata pielii.
De asemenea, cremele de protectie solara trebuie agitate inainte de aplicare, deoarece continulul tubului se poate separa in interior.
Speram ca pana acum ti-ai facut o idee clara despre cum trebuie folosit corect un produs de protectie solara si vei evita aceste greseli mentionate mai sus.

Daca ai alte intrebari, expertii nostri sunt bucurosi sa te ajute. Ne poti gasi si pe Facebook, Instagram sau Linkedin.