Maini hidratate – noul trend in aceasta toamna

Nu este o surpriza faptul ca, cu fiecare sezon care trece, apar noi probleme ale pielii. Cum toamna este chiar aici si noul coronavirus chiar in spatele nostru, pielea delicata a mainilor noastre ar fi putut suferi daune - razele puternice ale soarelui, dezinfectantii pentru maini, spalarea frecventa. Insa, care este un mod bun si durabil prin care sa ne mentinem mainile hidratate? Iata cele cinci sfaturi ale noastre:

Sfatul # 1: Fa din sapunul tau cel mai bun prieten

Sapunul pe care il folosim pe corp si pe maini ar putea fi mai aspru decat ne asteptam. Multe sapunuri obisnuite pe care le alegem in graba contin un PH alcalin care usuca partea superioara a pielii. Asigurati-va ca optati pentru un sapun cu un PH neutru care, de preferinta, nu are miros, deoarece ar putea fi un iritant pentru unele persoane, mai ales pentru cei predispusi la alergii.

 

Sfatul # 2: Spalatul vaselor – nici manilor tale nu le place

 Acesta este momentul in care mainile tale trec printr-o experienta destul de dura: daca speli vase zilnic si nu hidratezi imediat dupa aceea, pielea de pe maini s-ar putea exfolia si suprasolicita in curand, lasandu-te cu riduri si o posibila bariera cutanata deteriorata. Opteaza pentru un sapun delicat de spalat vase care este imbogatit cu uleiuri precum cel de argan sau uleiuri de seminte: migdale, macadamia, cacao. Nu numai ca pielea ta va mirosi bine, dar iti va multumi.

 

Sfatul # 3: Exfoliaza, exfoliaza, exfoliaza

 Stim cu totii ca un pic de exfoliere face minuni. De asemenea, nu trebuie sa-ti ia foarte mult timp! Va puteti exfolia mainile oricand faceti un dus rapid sau o baie. Lasati-va mainile sa se inmoaie timp de aproximativ 5 minute si apoi fie cu o carpa blanda, fie cu un burete, frecati in miscari circulare partea superioara si inferioara a mainilor si incheieturilor, iar in timp ce faceti asta, de ce sa nu aplicati si pe restul bratelor? Dupa aceea, pielea ta este proaspata si reinnoita si esti pregatit sa te hidratezi.

 

Sfatul # 4: Hidrateaza si apoi catifeleaza

Hidratarea si aplicarea cremei sunt doua aspecte foarte importante ale sanatatii si frumusetii pielii. Beti zilnic cele 8 cani de apa, mentineti o dieta sanatoasa cu o multime de legume si fructe care contin apa, cum ar fi pepene verde, varza, citrice, spanac si fructe de padure. In plus, amintiti-va sa hidratati. In fiecare dimineata si noapte, dupa rutina fetei, luati tot ce a mai ramas din cremele pe care le folositi pentru fata si frecati-le usor in piele sau creati-va o crema noua pentru maini si folositi-o in fiecare zi si noapte, iar mainile dvs. vor ramane sanatoase si moi.

 

Sfatul # 5: SPF

Multi oameni neglijeaza aplicarea de SPF zilnic, dar este absolut vital pentru a ne proteja pielea de razele UVA si UVB daunatoare care pot patrunde chiar si prin sticla si hainele noastre. Daca decideti sa faceti o vacanta de vara tarzie, asigurati-va ca utilizati crema de protectie solara pe fata, corp si maini si incercati sa o aplicati din nou la fiecare 2 ore, in functie de activitatile de care va bucurati. Daca mergi la inot, dubleaza cu siguranta SPF si ramai in siguranta: nu te expune intre orele 11:00 - 16:00.

Daca ti-a placut oricare dintre sfaturile noastre, ne poti lasa un comentariu si verifica celelalte articole si postari de pe blog. Nu uitati sa va hidratati si sa va mentineti in siguranta!