Scapa de obiceiul de a-ti pune mainile pe fata

Haideti sa fim sinceri… cu totii avem obiceiul nesanatos de a ne atinge fata. De fapt, potrivit Healthline, probabil iti atingi fata de 16 ori pe ora! Nu doar ca nu este un obicei bun pentru sanatatea pielii tale, dar iti aduce germenii pe care ii intalnim in diverse medii direct pe fata, iritand-o si distrugand-o. De asemenea este important sa incetam sa mai facem acest lucru, mai ales in aceste vremuri cu: germeni de la oameni care stranuta, tusesc si care pot fi gasiti cand suntem in public – ochii, nasul si gura fiind calea ideala pentru virusi. Dar nu te teme! Expertii WAWA sunt aici sa iti spuna cum sa opresti acesti obicei si cum sa minimizezi orice risc!


Mainile tale se pot descurca si singure!
Trebuie sa intelegi ca actiunile pe care le facem au ca rezultat punerea mainilor pe fata in mod constient sau inconstient. De exemplu, punerea lentilelor de contact cu degetele este o actiune constienta in care iti pui in mod intentionat mainile pe fata. Dar apoi intalnim actiunile inconstiente. Acestea sunt actiuni pe care le efectuezi in mod inconstient ca urmare a plictiselii sau a unui tip de mecanism de aparare. Fiecare persoana este diferita, iar actiunile sunt subiective, insa una foarte comuna este rosul unghiilor.

Gaseste actiuni alternative in locul celor nocive!
Bineinteles, actiunile mentionate mai sus s-au transformat in obiceiuri in viata noastra de zi cu zi pentru a ne asigura siguranta si respectarea igienei personale. Alte activitati ar trebui sa fi implementate in locul celor daunatoare. De exemplu, in loc sa punem lentilele de contact cu degetele, putem folosi un instrument special. Pentru actiunile inconstiente, depinde intr-adevar de care este mecanismul de aparare. Solutiile universal pot fi meditatille, bilele de stress si diferite bratari, inlocuind aceste obiceiuri.

Rasfata-te!
Cateodata nu ne gandim ca producem daune pielii pentru ca nu simtim ca am investit cu adevarat timp si effort in bunastarea noastra, in primul rand. Aceasta problema are o solutie foarte usoara – ai grija de tine! Investing intr-un produs hidratant de buna calitate iti ajuti pielea sa se simta hranita si nu doresti sa strici tenul frumos pe care l-ai obtinut. Produsele cosmetice WAWA fac parte dintr-o gama larga de hidratare facial care se potrivesc nevoilor pielii tale. Vezi aici.

In concluzie…
Multi oameni subestimeaza adevarata importanta a igienei personale si par sa uite ca obiceiurile mici pot merge total impotriva igienei construite. Pentru a opri virusii este essential sa ne ferim mainile de fata, iar daca nu va puteti abtine, asigurati-va ca dupa 20 de secunde va spalati cu atentie mainile cu sapun. Nu uitati sa va rasfatati si sa faceti ca pielea sa straluceasca la potentialul sau adevarat si apoi sa o protejam de germeni. Ramaneti in siguranta, cu pielea vesela!

Daca ai alte intrebari, expertii nostri sunt bucurosi sa te ajute. Ne poti gasi si pe Facebook, Instagram sau Linkedin.