Tratamentul pentru acnee: 3 aplicații topice naturale

Stresul provoacă acnee. O dietă slabă provoacă acnee. Modificările hormonale provoacă acnee.

Pentru cineva care este predispus la apariția acneei, aproape totul pare să fie un posibil declanșator. 

Faci tot posibilul să duci o viață echilibrată, doar ca să te trezești că ai un coș pe nas. Acest lucru crește stresul și acum vă întrebați cum puteți scăpa de el cât mai curând posibil.

Nu vă faceți griji. Mai jos sunt 3 aplicații topice naturale, ușoare, pe care le puteți folosi pentru a trata acele coșuri plictisitoare.

Ulei de arbore de ceai

Cunoscut și sub numele de melaleuca, uleiul de arbore de ceai are puternice proprietăți antibacteriene. Dacă sunteți predispus la apariția acneei, păstrați întotdeauna acasă o sticlă din acest ulei esențial. 

Nucă de cocos și jojoba sunt populare în acest moment, pentru a le amesteca cu 1-2 picături de ulei de arbore de ceai.

Scufundați un tampon de bumbac în amestec și tamponați pustulele. Nu aplicați niciodată pe piele ulei de arbore de ceai pur, nediluat - acesta poate înțepa rău și poate provoca erupții cutanate. Scopu este să-ți calmezi pielea.

Este important să utilizați un ulei de înaltă calitate - acest lucru trebuie subliniat, deoarece uleiurile de bună calitate pot fi costisitoare, ceea ce provoacă în mod firesc o anumită ezitare.

Mască de curcuma

Curcuma este la modă în aceste zile. În ciuda faptului că a fost folosit în India de secole pentru a trata o varietate de afecțiuni, Occidentul a descoperit abia recent că acest condiment este puternic antiinflamator.

Luați 2 lingurițe de curcumă și amestecați cu 1-2 lingurițe de miere crudă. Aplicați pe față aproximativ 30-45 de minute și clătiți-l ușor. Această mască liniștitoare îndepărtează bacteriile și reduce umflarea acneei.

Asigurați-vă că utilizați numai miere crudă, care are și proprietăți antibacteriene. Mierea crudă merge direct de la stup la recipientul în care o cumpărați. Este mai degrabă curgătoare decât lipicioasă și are un gust ascuțit. Mierea crudă nu expiră niciodată. Din nou, lucrurile bune sunt mai scumpe, dar merită investiția.

Ceaiul verde

Uimitor, dar adevărat. Puteți aplica ceai verde acneei. La fel ca uleiul de arbore de ceai și curcuma, ceaiul verde are proprietăți anti-bacteriene care ajută la distrugerea acneei. Luați 1 plic de ceai și lăsați-l să fiarbă în apă clocotită timp de aproximativ 3 minute. Lăsați să se răcească și așezați pliculețul pe coș timp de 30-45 de minute. 

Dacă aveți răbdare, puteți să deschideți și punga și să amestecați conținutul cu o jumătate de linguriță de miere crudă. Împreună, ceaiul verde și mierea crudă vor crea un mediu neprietenos pentru ca bacteriile să prospere.

Toate remediile recomandate aici sunt relativ ușor de urmat. Păstrați ingredientele în casă, astfel încât să nu intrați în panică dacă aveți un puseu de acnee și nu lăsați niciodată coșurile să vă țină jos!